Posted by : L'Europeu dissabte, 11 d’abril del 2015

Creiem que és necessari establir un codi ètic per establir els límits en què tant els redactors d'articles com els que vulguin comentar-los hagin de complir, per tal d'evitar ofenses que no siguin pertinents o possibles conflictes. De la mateixa manera aquest codi ètic té una doble acció que recau en la limitació del poder dels fundadors de la pàgina per censurar opinions, ja que cap article o comentari podrà ser censurat per qualsevol motiu que no es contempli en aquest codi ètic, tenint en compte que aquest pot ser sempre sotmès a revisió.
Tenint en compte que un dels objectius que ens ha portat a obrir aquest espai és fomentar i dinamitzar la diversitat d'opinions i la llibertat de poder expressar-se i debatre, seria contradictori introduir una normativa molt restrictiva, però és important que n'hi hagi una per garantir que no hi hagi cap falta de respecte. Per tant, les condicions que haurà de tenir qualsevol publicació en el l'Europeu són:
  • No agredir verbalment a persones.
  • No mostrar el desig de que es vulnerin els drets humans a qualsevol col·lectiu o persona concreta.
  • Qualsevol opinió que sigui susceptible d'ofendre ha d'estar ben argumentada i no expressada com un aforisme.

Tenint en compte que sempre en aquests casos hi ha un punt de subjectivitat que no es pot mesurar exactament, aquestes són les tres directrius que intentarem seguir per determinar si una publicació és o no censurable. Fora d'aquests tres aspectes, tota la responsabilitat dels conflictes que pugui crear la publicació recau sobre qui l'ha escrit.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Participa!

Si teniu interès en escriure en aquest diari digital, ja sigui de forma estable o de manera puntual, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un mail a la següent direcció: europeudigital@gmail.com o bé per twitter.

Articles més populars

Amb la tecnologia de Blogger.

- Copyright © L'Europeu -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -